Over de auteur

Olaf Boezelijn (04-02-1966) heeft een stevige basis opgedaan als groepsleider in de gezondheidszorg en heeft tevens zo’n 15 jaar ervaring als rijinstructeur en heeft een jaar bij het CBR gezeten als examinator. Hij heeft een eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in het geven van rijles aan moeilijk lerende leerlingen en rijbewijsbezitters met rijproblemen zoals bepaalde vormen van rijangst.

Naar aanleiding van een door de auteur geschreven stuk op internet over allochtonen en de rijvaardigheid trok hij de aandacht van de journalist Joris van Casteren die als journalist van Vrij Nederland een 8 pagina’s tellend verhaal schreef over dit onderwerp met de naam ‘Het 7e rijexamen van mevrouw Esseka’. Dat zorgde voor veel publiciteit.

In zijn boek ‘Gemorste koffie en andere verhalen beschrijft de auteur, in verhalende spreekstijl, de bijzondere relatie tussen leerling en instructeur met verhalen, anekdotes en andere gedachtespinsels. In elk verhaal lees je dat de relatie tussen zijn werk met leerlingen en het dagelijks leven van mensen heel dicht bij elkaar liggen.
Het boek neemt je achterin de auto mee op een reis van emoties zal herkenbaar zijn en herinneringen ophalen bij iedereen die vroeger zelf ook heeft gelest. Het is die herkenbaarheid die de emotie met zich mee neemt. We zijn immers allemaal net mensen.

Interessant, ontwapenend, droevig, confronterend, herkenbaar maar vooral amusant.

C.N. Enkele verhalen zijn op deze website te lezen. In 2019 komt het boek met alle verhalen uit.