Leerlinginfo

Beste cursisten,

Nogmaals welkom op deze website, die naast algemene interessante informatie over de rijopleiding, ook informatie bevat over jouw eigen rijopleiding, de rijlessen en het rijexamen. Verder nog veel meer om op te noemen.

Jouw lesauto … De Citroën C3 – SNOOPY!


Rijopleiding in stappen

Wij geven les volgens de rijopleiding in stappen en dat betekent dat er een opbouw in de lessen zit. We beginnen met sturen. Daarna gaan we gas geven en remmen, koppelen, ontkoppelen en wegrijden, schakelen en is onze aandacht voornamelijk gericht op het bedienen en beheersen van het voertuig.
In de regel is een leerling daar toch  zo’n 20 lessen mee bezig, maar vanzelfsprekend gaan we, ook al is de beheersing nog niet geheel optimaal, verder met de waarneming. Als je waarneming op orde is en je kunt alle examenonderdelen voldoende rijden, ga je praktijkexamen doen.

Examens

Voordat je praktijkexamen gaat doen is er de mogelijkheid een tussentijdse toets te doen bij het CBR. Dat is niet verplicht maar raden wij wel sterk aan. De kans van slagen ligt dan een stuk hoger is onze ervaring.
Voordat het zover is, moet je ook je theorie-examen nog gaan doen.

Als je erg nerveus of faalangstig bent, doe je natuurlijk zeker die toets en kunnen we daarna ook een faalangstexamen voor je aanvragen.
Dat doen we niet vaak, want de meeste angst om te falen komt voort uit onvoldoende voorbereiding voor het examen. Zorg er dus voor dat je pas examen gaat doen als je kunt auto rijden en niet eerder.
Het advies van je instructeur is daarbij doorslaggevend.
Ook laten we je vaak voor je examen nog  een keertje bij een collega instructeur rijden om te kijken of deze er hetzelfde tegen aan kijkt.

Veel informatie over het examen (o.a. rijprocedure) kun je hier vinden op deze site.
Informatie over het aanvragen van je toetsen en examens kun je ook op de site van je verkeersschool vinden.

Voordat je af kunt rijden dien je eerst een theorie-examen af te leggen.
Info vind je op de pagina van de verkeersschool.

Er staat erg veel informatie op deze site. Lees dit allemaal goed door. Veel antwoorden kun je hier vinden.
Heb je toch nog vragen, wensen of opmerkingen? Dan kun je in eerste instantie terecht bij je eigen instructeur.
Kom je er met je instructeur niet uit, kun je de rijschool(eigenaar) zelf bellen.

Met vriendelijke groet,

Olaf Boezelijn
(instructeur)